HTML

Vásárlásmánia

Hírek, érdekességek az online és offline kereskedelem világából.

Friss topikok

Az iskolakezdési támogatás aktuális kérdései

2009.08.30. 08:23 vman

Véget ért a nyár, mellyel kezdetét veszi az iskola. A személyi jövedelemadóról szóló törvény alapján a munkáltatók adómentes juttatás formájában hozzájárulhatnak a munkavállalók iskolakezdéssel összefüggő költségeihez. A juttatás az iskoláskorú, tanuló gyermeket nevelő szülők tanévkezdési költségeihez nyújt segítséget, mely alapvetően tankönyv, taneszköz, vagy ruházat vásárlására jogosít.

Ki kaphat adómentes iskolakezdési támogatást és milyen mértékben?

A munkáltató annak a családi pótlékra jogosult munkavállalójának adhat adómentes iskolakezdési támogatást, aki közoktatásban részt vevő gyermeket nevel, mondta el Máriás Attila munkaügyi szaktanácsadót, a BDO Forte munkatársa.

Juttatás adóév első napján érvényes havi minimálbér 30 százalékáig terjedő értékben adható. Ennek megfelelően 2009-ben az adómentesen adható iskolakezdési támogatás értékhatára - gyermekenként és szülőnként - 21450 forint, melyet évente egy alkalommal adható adómentesen.

teljes cikk itt olvasható: http://www.mfor.hu/cikkek/Az_iskolakezdesi_tamogatas_aktualis_kerdesei.html

Szólj hozzá!

Címkék: támogatás iskolakezdési

A bejegyzés trackback címe:

https://vasarlasmania.blog.hu/api/trackback/id/tr731347816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása